سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹
تاريخچه وافل در وافل ساز
در وافل ساز،خميري به نام وافل كه نوعي كيك با ريشه بلژيكي است استفاده مي شود،در هر نقطه اين كشور دستور پخت و انواع مختلفي دارد،هر چند در تمامي اين دستور پخت ها مواد اوليه يكساني است اما نوع خمير و نوع سرو متفاوت است و اين دستور پخت نسل به نسل منتقل شده است و هر نسل يك ويژيگي يا تغيير در اين كيك ايجاد كرده است.
در ادامه نيز قصد داريم مقالاتي را با موضوعات مرتبط با وافل ساز ارائه دهيم.
براي شناخت بهتر تاريخپه وافل كه مي توان با وافل ساز تهيه كرد تاريخچه آن به چند دسته تقسيم مي شود:
1.عصر آغازين
همانطور كه از نام اين عصر پيدا است اولين وافل بر روي سنگ هاي داغ و بدون هيچ شكل خاصي پخته مي شده است به عبارتي نوعي وافل سازبوده است.
در اين دوره مردم هيچ علاقه اي به سرو اين نان با انواع افزودني ها نداشتند و بهتر است بگوييم آن ها وافل را يك نان ساده و معمولي مي دانستند.
2.عصر آهنين
در اين عصر ديگر خبري از سنگ نبود و صفحات آهني جايگزين آن ها شدند به نوعي يك وافل ساز ساده و اين امر سبب افزايش محبوبيت وافل در بين مردم شد چرا كه هم سريع تر آماده مي شد و هم وسيله پخت اين نان در دسترس بود البته همچنان وافل همان شكل سرد خود را داشت و همچنان در بين برخي مردم محبوب نبود.
3.يونانيان باستان
يونان كشوري پيشرو در تمامي زمينه ها در گذشته بوده است و اين موضوع در آشپزي نيز صدق مي كند آن ها اولين كساني بودند كه وافل را در كنار برخي افزودني ها مانند پنير سرو كردند البته وافل يوناني اصلا شباهتي به وافل هاي امروزي نداشت و نامش نيز ويفر يا اوبليس بود كه طريقه پخت سختي هم نداشت آشپز خمير را بين دو صفحه آهني داغ ريخته و با فشردن دو صفحه نوعي نان صاف بوجود مي آمد يعني همان وافل ساز ارتقا يافته.
4.قرون وسطي
قرون وسطي دوره تجلي وافل بود اما چرا؟؟؟در اين دوره يك آشپز به وافل شكلي جديد و محبوب مي دهد اين آشپز از كندو هاي زنبور الگو مي گيرد و دو صفحه آهني را با شكل كندو هاي زنبور عسل خلق مي كند و اين شروع ساخت صفحات آهني با انواع شكل ها ونماد هاي مختلف بود كه به عبارتي اولين وافل ساز آهني بوده است.
اما همچنان وافل بابل يا حبابي امروزي كه نواده همان وافل با شكل كندو زنبور عسل مي باشد همچنان محبوبيتي بي نظير در جهان و كشورمان ايران اسلامي دارد.
اما تاريخچه وافل تنها به اينجا ختم نمي شود در همان زمان ها وافل به نان الهي تغيير نام پيدا مي كند و در مقابل مكان هاي مذهبي از جمله كليسا ها به فروش مي رسد اما از آنجايي كه آنقدر فروشنده وافل در كشور فرانسه و بلژيك كه مهد وافل بودند زياد مي شود كه بر سر مالكيت محل فروش وافل درگيري هاي زيادي رخ مي دهد البته از انجايي كه وافل بسيار ارزان تر از نان بود و بسياري از مردم اروپا را فقرا تشكيل مي دادند و همين امر سبب افزايش بسيار زياد فروش وافل در اين كشور ها بود و اين خود نيز يكي ديگر از دلايل اين درگيري ها است.
در همان زمان بود كه پادشاه چارلز بايد از اين درگيري ها جلوگيري مي كرد چرا كه در آن زمان عرضه وافل كاهش پيدا و فقرا از اين موضوع نيز ناخوشايند بودند لذا پادشاه چارلز دستور داد تا قانوني وضع شود كه زين پس فروشندگان وافل بايد 6 قدم از يكديگر فاصله داشته باشند.
در حالي كه وافلي كه مردم مي خريدند بسيار ضخيم و سفت بود اما در آن سو وافل هايي تحت عنوان وافل ممتاز براي افراد ثروت مند پخته مي شد كه از آرد، شير، تخم مرغ و عسل مي شد در حالي كه وافل معمولي فقط از آب و آرد تهيه مي شد.
اما امري كه سبب شد وافل از قاره سبز به ديگر نقاط جهان راه پيدا كند چيز ديگري بود، در سال 1620 ميلادي بود كه يك آمريكايي كه براي مسافرت به هلند رفته بود با وافل آشنا شد و آنقدر مجذوب اين نان شد كه تصميم گرفت اين نان را با خود به آمريكا ببرد هر چند كه كمي غير ممكن بود اما رويا و هدف اين مرد باعث شد كه وافل به آمريكا هم برسد در همان سالها بود نوعي صفحه پخت وافل با شكل مربعي ساخته شد و اين امر باز هم سبب يك جهش فوق العاده رو به جلو براي وافل بود براي مثال وافل پنجره اي آنقدر در انگلستان طرفدار پيدا كرد كه اين نان پاي ثابت صبحانه انگليسي شد.
در جنوب اروپا نيز اين نان را با گوشت و مرغ سرو مي كردند كه تبديل به غذايي كه هزينه و بصرفه براي سربازان بود.
در تاريخ 24 اوت سال 1869 ميلادي بود كه فردي به نام كرنليوس اسوارتات كه فردي هلندي-آمريكايي بود و ساكن تروي نيويورك بود اولين وافل ساز يا وافل ميكر ساخت آمريكا را ثبت اختراع كرد كه دو صفحه آهني به متصل بودند كه خمير را در بين آن ها ريخته و سپس آن را بر روي ذغال هاي داغ قرار مي دادند.
امروزه نيز هر ساله سالگرد ساخت اين وسيله را جشن مي گيرند كه روز وافل نام دارد و مي توان گفت كه روز وافل يكي از خوشمزه ترين روز ها مي باشد.
براي آشنايي بيشتر با تجهيزات رستوران و كافي شاپ و وافل ساز و ديگر محصولات توليدي ehc,سايت ما را دنبال كنيد.
- ۶۱ بازديد
- ۰ نظر